Biografie


Shuffle Percussion Group is een eigenwijze, eigentijdse en energieke slagwerkgroep, die zich profileert
door slagwerk in een showend theatraal jasje te verpakken. Of het nu de precieze Japanse, het swingende
Braziliaanse of het groovende Afrikaanse slagwerk is, de heren en dames van Shuffle brengen het altijd
theatraal, optimaal rekening houdend met het visuele en krachtige spektakel wat slagwerk kan zijn.

Shuffle is een onderdeel van Muziekvereniging Groenlo en bestaat uit 12 slagwerkers. De groep staat onder artistieke leiding van John Sonderen. John heeft, vanaf het moment dat hij betrokken werk bij Shuffle, de groep een metamorfose laten ondergaan met betrekking tot muzikaliteit, uitstraling en performance. Aan de hand van diverse regisseurs werkt Shuffle hard om dit nog sterker te laten worden. John speelt zelf ook mee en is daarnaast ook componist en arrangeur voor Shuffle.

Shuffle speelt op vele verschillende evenementen en in verschillende settings. Eigen theatervoorstellingen als ‘Slagroom!’ (2009-2010), ‘,,Slapstick”’ (2012-2013), “Slagveld” (2015-2016), performances op maat, lopend in een swingende sambaband of met een groep vette blazers en dansers.

Als u Shuffle tegenkomt, kunt u niet stil blijven staan!!

Poster

SLAGVELD

2015-2016 toerden we met onze voorstelling: Slagveld. Deze voorstelling staat in het teken van strijd leveren! Niet alleen met strijd in de oorlog maar ook het haantjesgedrag in een mannengroep en op alle andere manieren waar je een slagveld beleefd! Met deze voorstelling maken we ons meest theatrale voorstelling tot nu toe. Regisseur: Hans Minnaert

Slapstick_DVD

,,SLAPSTICK”

In het theaterseizoen 2011-2013 hebben wij getourd met de voorstelling ,,Slapstick”! Deze voorstelling, gebasseerd op de komische vorm Slapstick, zat vol met komische acts en diverse slagwerkstijlen! In deze voorstelling hebben wij wederom gewerkt met Danseressen, en ditmaal ook met een live Combo.

De muziek voor deze voorstelling werd grotendeels zelf geschreven, of speciaal geschreven voor de groep door componisten: Dolf de Kinkelder, Mathijs van Driel en Maarten Zaagman. Regie advies: Kim de Fuijk

66SLAGROOM!

De eerste voorstelling van The Shuffle Percussion Group! Alles nieuw en spannend! We hebben deze voorstelling gemaakt vanuit bestaand materiaal met een paar zelfgemaakte nummers, samenwerking met Dansers, Danseressen en een Koor, een fantastische theatrale avond!